20240421 164357

Fiskelykke på Langeland


Søndag d. 21. april ville jeg prøve den langelandske vestkyst med fluestangen, før jeg skulle besøge familie i sommerhus ved Gulstav. Vinden var kold og i øst.

Jeg kørte ud til en af de pladser, jeg kender ret godt, og kunne ved ankomst konstatere, at der gik 3-4 andre (tyske) lystfiskere i området. Jeg fiskede lidt ved ankomststedet uden held og gik derefter længere mod syd til en lille pynt. Efter ganske få kast sad kanon-hugget der lige pludselig, og med et spring ud af vandet, samt slag i overfladen, kunne jeg hurtigt se, at det var en god fisk.

Havørreden kæmpede godt, tungt og var svær at nette. Men efter 10-15 min. lykkedes det. Jeg kunne glæde mig over en dejlig blank fisk på 62 cm og 2,4 kg - en af mine allerstørste på kysten, og nok den flotteste. Jeg var meget taknemmelig for den. Den vil blive brugt til lækre retter i køkkenet og på grill henover foråret og sommeren. Fisken huggede på en lille, hjemmebundet kobberbasse i str. 10.

Kort tid efter fik jeg på samme sted en undermåler, som hurtigt kunne afkroges og genudsættes. Men jeg kunne ikke rigtig længere koncentrere mig om fiskeriet og drog derfor hjemad :-)