Bjørn1
Logi
Cutthroat
Torben Storlaks
Jens
Torben1
Bro
Laks
Torben Bjørn
Ørn
Ørn2
Vancouver
Klækkeri
Sølvlaks

Fiskeferie med bjørn på

To af klubbens aktive medlemmer - Jens Rasmussen og Torben "Mureren" Albertsen - tog i slutningen af september på en 14-dages fiskerejse til Canada efter laks. Turen var ikke købt som en pakkerejse, så de stod selv for bl.a. flytransport, billeje og logi.

De fløj København - Frankfurt - Vancouver, hvorfra de selv arrangerede færgetransport fra Horseshoe Bay til Nanaimo, som ligger på den legendariske Vancouver Island. De næste ca. 10 dage fiskede de forskellige steder på den store ø, fra sydøst til nordvest. De boede på moteller o. lign., hvor de også tit selv lavede mad.

Første overnatning var på Ocean Crest Motel, som ligger tæt på floden Little Qualicum River. Dette var en af de første vande, der skulle befiskes. Her var der dog lav vandstand og få fisk. Siden gik turen til Stamp River Provincial Park, hvor der var godt med sortbjørne og flere fisk. I Big Qualicum River lykkedes det Torben at overliste en cutthroat rainbow trout (dvs. en art af regnbueørred), og der blev også fisket i Courtenay River. I Oyster River fik Torben desuden en kongelaks på ikke mindre end 120 cm og ca. 22 kg.

Ved Quatse River var der en meget stram lugt overalt af de mange henrådnende fisk efter gydningen. De to venner, som ellers ikke er sarte, tjekkede ind på motellet Pioneer Inn, men her var lugten på værelset så forfærdelig af fugt og skimmel, at de hele natten måtte lufte ud for åben dør på trods af stanken udenfor. Motellet, som endda var i den dyre ende, kan vist ikke anbefales.

I Conuma River var der både fisk, bjørne og ørne af den klassiske nordamerikanske art "bald-headed eagle" - eller på dansk "hvidhovedet havørn". I Campbell River var der store laks, og Jens fik en kongelaks på 112 cm og ca. 16 kg. Torben fik også sagt goddag til en bjørn, som kom helt tæt på. Det er fine og godmodige dyr, specielt når de er godt mætte af laks, men et møde med en sortbjørn i dårligt lune skal man ikke ønske sig. Generelt er det altid tilrådeligt at forholde sig i ro og hæve stemmen/gøre sig stor, hvis bjørnen kommer for tæt på. Dertil aldrig vende den ryggen og prøve at stikke af.

D. 11. oktober gik turen tilbage til fastlandet, hvor der blev fisket i Chilliwack River og kigget i Slesse Creek, som er fredet. I den anledning oplevede Jens og Torben også et hatchery (klækkeri), hvor laksene svømmede ind pr. automatik via en lille forgrening fra floden. Herefter svømmede de selv ind i et teknisk anlæg og blev tømt for sæd og æg, som herefter blev udviklet og klækket med henblik på genudsætning af lakseynglen i naturen. Moderlaksene blev i den anledning aflivet, men disse stillehavslaks dør alligevel efter gydningen i naturen.

De to venner havde en god tur og nød det frie liv på landevejen fra fiskeplads til fiskeplads. De spiste fornuftigt, og lidt flydende til ganen blev det vist også til. Nogle gange modtog de sågar ros fra de lokale, når de kunne dufte deres hjemmelavede, dansk-inspirerede aftensmad på moteller o. lign.

På rejsen fangede de af laksearter både sølvlaks, kongelaks, pukkellaks og hundelaks, og de så også lidt rødlaks. D. 14. oktober gik turen fra Vancouver tilbage til København via München, og der var rejseselskabet vist godt mætte og tilfredse af fiskeoplevelser og de smukke landskaber - samt måske lidt trætte i benene. Jens og Torben har været glade for at rejse og bo, som de gjorde, og anbefaler konceptet med en selvplanlagt tur til andre.

Husk at du kan bladre i billederne vha. pilene til højre og venstre ovenfor.