20231022 091657
IMG 1979
20231022 100832
20231022 112034
394512696 1088858345811529 1092775332930620559 N
P1020545
P1020549

Beretning fra klubturen til Helnæsbugten

Søndag d. 22. oktober var dagen, hvor årets sidste klubtur skulle stå. Vejret havde få dage forinden været ekstremt med storm og højvande - ikke mindst på Faaborg-egnen. Det var derfor ingen nem opgave at udvælge de bedste fiskepladser i Helnæsbugten, men turleder Bent Rosenholm klarede det med bravur.

Fra morgenstunden var banen kridtet op, og det delte førerskab af klubmester-konkurrencen (Bent Rosenholm og Thorstein Larsen) havde hjemmefra regnet ud, at øvrige klubkammerater skulle fange en havørred på 6-7 kg for at true deres position. Således var det nogenlunde indforstået, at KM-kampen primært stod mellem de to kammeratlige rivaler. Efter en velsmagende dram, serveret af Bent, kunne fiskeriet gå i gang.

Dagens første plads ved Damsbo Strand bød på let vind fra venstre og riflet overflade, passende sigtbarhed og kun lidt skidt i vandet. Dermed kunne de fleste flue- og spinnefiskere være med. Op ad formiddagen drejede vinden fra syd over i vest, hvilket gav mere kystnært grums og flydende ålegræs. Dette dæmpede ikke fiskenes huglyst, men det gjorde fiskeriet sværere, navnlig for fluefiskerne.

Det blev til mellem 5 og 10 undermålere ved Damsbo, fordelt på flere mand, samt en farvet målsfisk til undertegnede, som fik friheden igen efter et hurtigt netfoto i det våde ålegræs. Derudover var der en række nap og hug.

I skoven blev der ved middagstid serveret et godt og solidt traktement med grillpølser + tilbehør, og den hyggelige snak gik om løst og fast. Mætte og tilfredse kunne vi herefter fortsætte fiskeriet.

Pga. vejrliget faldt pladsvalget nu på Horne Strandvej, hvor vinden var mere fralands og vandet mere klart. Dog var det blevet skyet og begyndte siden at støvregne, mens blæsten tog til. Dette gjorde fiskeriet i den åbne bugt langt mod venstre koldere og fik enkelte til at sende en tanke eller to hjem til brændeovnen.

Også på denne plads blev det til en række undermålere, og Claus Carlsen mistede desuden en fisk ude ved pynten til venstre, som af vidner blev beskrevet som værende "rigtig god". Claus selv var, adspurgt af spændte klubkammerater, mere i tvivl om fiskens størrelse, men skød den ikke desto mindre til at være god - og i hvert fald over mindstemålet.

Da klokken blev 14.30, sluttede den officielle klubtur, og stor var spændingen, da de to KM-rivaler kom traskende tilbage fra strækket mod højre - glade, men uden fangster til at afgøre den uafgjorte stilling. Det må nu være op til formand for Tur- og Konkurrenceudvalget Nicolaj Andersen at vurdere, hvordan den lige stilling på 63 point skal afgøres.

Hele banden havde en god dag og takkede for godt turlederskab. Også tak til øvrige, som hjalp til med det praktiske, og dejligt også at se et par nye ansigter på turholdet. Velkommen til klubben!