Fluebinding - åben workshop

Vinter/forår 2024

Fluebindingsworkshop starter onsdag den 10. januar 2024 og fortsætter indtil ultimo marts. Det foregår hver onsdag fra kl. 19-21 i foreningens klubhus på Dronningemaen 39 (ved Naturamas p-plads og den nye hal). Man kan deltage, som man har lyst.

Til nye fluebindere har vi sammensat et program med nogle af de mest velfangende fluer. Der startes med nogle lettere fluemønstre, og efterhånden som binde-rutinen bliver større, øges sværhedsgraden på fluemønstrene.                                                              

Erfarne fluebindere er velkomne til at medbringe egne materialer og binde præcis den flue, som skal fange drømmefisken.

Vi har materialerne og værktøjerne, så det er bare at møde op og få et par hyggelige timer med fluebinding.

Der er ikke instruktører, men erfarne lystfiskere som vil guide og hjælpe dig på vej.

Fluerne, der bindes, kan bruges som ophænger-flue til spinnefiskeri, bombarda-fiskeri og fluefiskeri.

Få større succes på kysten, ved åen eller din favorit P&T. Intet kan overgå den fornemmelse, det er at fange den første fisk på en flue, man selv har bundet.

VIGTIGT! Deltagelse kræver ikke medlemskab af Svendborg Sportsfiskerforening og er gratis. Så mød frisk op og bind din egen flue.

HOLD ØJE med hjemmesiden eller vores Facebook-side for aftenens flue. Du er også velkommen til at kontakte os på post@svendborg-sportsfiskerforening.dk

 

Onsdag d. 27. marts er sidste aften med forårsfluebinding. Her binder vi frit, så man kan lave lige den flue, man har lyst til. Der vil fortsat være god hjælp at få fra klubbens medlemmer, hvis man har brug for det.

 


Fluen, som bindes onsdag d. 20. marts, er Cuban shrimp, som ses herunder.Den cubanske rejes kunstfærdigheder og spændende udseende som havørredflue taler vist for sig selv.

 

Fluen, som bindes onsdag d. 13. marts, er Den Hvide Prins, som ses herunder.Den Hvide Prins er også kendt som "Den Stille Dræber" og er, på trods af sin simple og undseelige opbygning, uhyre effektiv i jagten på kystens ørreder. Den hvide farve fungerer særligt godt i koldtvandsperioden, som fortsætter en måneds tid frem.

 

Fluen, som bindes onsdag d. 6. marts, er Kobberbassen, som ses herunder.Kobberbassen er en simpel, men uhyre effektiv, flue. Mange lystfiskere vælger denne flue som fast ingrediens, når de jagter kystens smukke havørreder - enten for enden af flueforfanget eller som ophængerflue foran et blink. Den virker bedst i forholdsvis lille krogstørrelse, fx str. 10, som stadig glædeligt tager store havørreder.

 

Fluen, som bindes onsdag d. 28. februar, er Wooly Bugger "Variant", som ses herunder.Wooly Bugger er en flue, som rigtig mange lystfiskere kender. Det er en kanon flue, som virker overalt. -Både i åen, P&T og selvfølgelig på kysten. Den kan varieres ud i det uendelige, så den passer præcist til din næste fisketur.


Fluen, som bindes onsdag d. 21. februar, er Flammen, som ses herunder.Flammen er en mega fed provokationsflue, som virkelig kan fange fisk her i de kolde måneder, hvor hugperioden kan være kort. -Totalt overspringerguf i fede vinterfarver!

 

Fluen, som bindes onsdag d. 14. februar, er Fyggi, som ses herunder.Fyggi er en virkelig simpel flue, hvor der kun kræves tre materialer. Denne tangloppeimitation er suveræn som ophængerflue, men også god alene på stille dage, hvor havørrederne kan være svære.Fluen, som bindes onsdag d. 7. februar, er Brenda, som ses herunder.Brenda er et klassisk fluemønster, som bør forefindes i enhver flueboks. En simpel flue, som er glimrende hele året, da den imiterer små byttefisk.Fluen, som bindes onsdag d. 24. januar, er Ulven, som ses herunder.

En smuk og simpel - og dog alligevel sofistikeret - flue til kysten! Denne flue er holdbar, velfangende og dragende på kystens havørred, som ikke vil kunne lade den være i fred, hvis den fiskes forbi snuden af den.


Fluen, som bindes onsdag d. 17. januar, er en Polar Magnus, som ses herunder.

En klassiker til Kysten! Kystens havørred er vilde med en Polar Magnus i de kolde måneder og frem i foråret, især. Fluen har, med sine kuglekædeøjne, en helt fantastisk gang i vandet og med sin farve optimal synlighed.

 

Fluen, som bindes onsdag d. 10. januar, er en Red Tag, som ses herunder.

Red Tag kan bruges i mange sammenhænge - i åen, i Put & Take og på Kysten.
Det er en flue, der bare kan noget helt specielt. Den lille røde hale - eller "butt" - er et tydeligt hugpunkt til ørreder, aborrer, havørreder og mange andre rovfisk. Kom og bind din egen Red Tag!